Ke sini kau bah juga

Dan Joe Utto: Marathoner, Diver, Singer, Great Cook and Mr Borneo 007

Dan Joe Yang Hebat_FeaturedImge

Seni

Dan Joe Utto: Marathoner, Diver, Singer, Great Cook and Mr Borneo 007

Kalau kau baca tajuk mungkin kau confuse sikijap pasal si Dan Joe Utto ni. Tapi ini semua betul. Belum lagi kasi tambah “dan juga pegawai bank”. Jejaka asal dari Keningau ni mungkin kamurang pernah tenampak muka dia ni. Kalau masa Kaamatan, kalau kau tersesat sana KDCA kau akan nampak muka dia sama-sama team “Buli Ba Kalau Kau” sebab dia urang kuat dorang ni juga. Baru-baru juga anjuran NGO untuk Borneo Hornbill Festival, dia dapat numbur satu. Apa tu Borneo Hornbill Festival?

Borneo Hornbill Festival is an event designed to be a showcase of the rich diversity of culture and heritage of Borneo. With ethnic pageants and ethnic dance competition, the event highlights the beautiful colors of Borneo’s age old tradition.

Website Borneo Hornbill Festival

Jadey, siurang mau tau sikit dan share sama kamurang sikit pasal ini event dan sekaligus mau kasi kenal lagi sikit pasal Featured Sabahan kita ini bulan. Mana tau ini orang buli kasi bagi kau harapan yang dunia ini tidak lah sejahat yang kita sangka? Ini interbiu siurang baru-baru. Ndak suka banyak cakap ini urang dalam interbiu tulis-tulisni. Tapi kalau kau jumpa dia secara ‘live’ banyak juga ceritanya.

Dan Joe Di Pantai

Future is too bright. Kena pakai shades

1. Apa bah nama penuh kau ni?

Dan Zario Johari

2. Bangsa apa?

Dusun Kujau + Gana

Dan Joe Dive

Masa Tioman trip duuulu..

3. Lahir daerah mana?

Keningau, Sabah

4. Kalau kau ndak malu-malu kasi tau kau lahir tahun berapa?

1985

5. Apa profesion kau ni?

Pegawai Bank

6. Apa expectation kau masa join ini contest?

Belajar culture sendiri sama org lain punya.

Mr Borneo 2015

Mr Borneo & Ms Borneo | Photo Credit: www.magic-shutter.com

7. Apa yang kau rasa kau buat yang menarik perhatian judges semua?

Hmmm…. Tidak tau owh haha..

8. Pakaian apa kau pakai tu musim dan idea baju sama mekap sendiri ka atau ada yang bantu?

Costume suku kaum Murut. Pengurus pakaian sy si Daryl DK Pengurus Mekap si Bernard Laimen

Murut Man of Borneo

Sia sumpit tu burung!

9. Kau nampak sihat dan aktif. Apa kegiatan kau untuk fitness?

Sy banyak belari, bergym, berdiving etc hehe…

10. Sejak menang, ada kah urang yang approach kau dari segi modelling ka, suka kau kah, mau jadi anak angkat ka?

Hahaha… Masih kejutan budaya ni… Anak angkat? Hmm… Tidak tau apa mau jawab ni..

Kinabalu Climbathon

Kinabalu Climbathon bersama rakan dan taulan

11. Duit kemenangan kau tu apa kau plan mau buat?

Beli barangan sukan | Kasi Ibu Bapa | Derma | Anjur Parti | Others ✓ (Belum fikir lagi)

12. Dingar kau pandai masak. Apa signature dish kau?

Haha… Entah la.. Tapi kawan2 suka kalau sy masak soto. Tapi sebenarnya pes soto tu sy beli dari kawan juga. Kalau rajin baru buat sendiri… Lol

13. Kalau ada peluang jumpa list “Public Figure” di bawah, siapa kau mau jumpa dan kenapa?

Daphne Iking | Raja Bomoh Malaysia  | Wentworth Miller (Prison Break) | Amber Chia | Masidi Manjun

Dan Joe Penyanyi

“..Oruol Diiti Ginawoku..”

(13) Kenapa saya mau jumpa dia

Mau minta dia tips2 mcm mana cari benda hilang… Sy selalu hilang kunci..

14. Apa lagu wajip kau kalau pigi karaoke?

Tupusku kali haha..

Dan Joe and Siblings

Hmm.. sepa paling lawa!

Siurang ada interbiu pulak yang baju mirah tu di sini

15. Apa nasihat kau sama mana-mana orang Sabah yang mau try join ni contest di masa depan?

Bah join saja jangan malu2. Bila lagi….

Sweet Dan Joe

Xo Xo!

Instagram:danjoeutto facebook.com/danjordanjoe

 

Kalau kau rasa ada mana-mana Orang Sabah yang patut di beri perhatian di majalah online kita ni, jangan malu kuntik kami ah. Nanti dia balik kampung tiada internet susah mau atur nanti

Langsung baca habis
Advertisement
Baca ni juga..

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance kepada ramai Orang Sabah, Sarawak dan Semenanjung Malaysia. Mau kasi wasiat keluarga RM 1,000,000? Klik untuk 👉Free Quotation👈 ni hari.

Bah. Mau komen apa-apa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Lagi ada Seni


Advertisement

FEMES SINI


Balik