Ke sini kau bah juga

Tempat Rahsia Yang Jadi Secret Place Tapi Orang Makin Tau

Secret Place Kudat

Jalan

Tempat Rahsia Yang Jadi Secret Place Tapi Orang Makin Tau

Tempat Rahsia Yang Jadi Secret Place Tapi Orang Makin Tau

Tempat dia memang sangat bersih. Owner dia Encik Roby kasi run ni tempat dengan ahli keluarga nya. Memang family run business punya lah.

Kalau kau kompius sekejap sama tu tajuk maka sama lah kita. Ha! ha! 😁 First time dengar pasal ni tempat sa pun bepikir, kalau ini tempat sangat rahsia.. kenapa saya bulih cari dalam Google Map atau di Facebook?

Rupanya nama dia saja. Tapi ini tempat mimang ngam kena panggil sebagai Secret Place Cafe & Camping. Area nya di kawasan Kudat. Macam ni..

Lokasi dia pun macam agak “rahsiah” juga lah. Sebab macam di luar sikit dari grid yang orang selalu pigi macam area Simpang Mengayau. Yang unik pasal ni tempat ialah dia actually camping ground. (kawasan berkhemah kalau English mu ada cabaran sikit) Kalau ko jenis tidak tau macam mana pasang khemah dan malu kedapatan oleh girlpren mu yang ko ni bukan orang outdoor seperti yang kamu cuba gambarkan, dorang ada juga sediakan khemah untuk kamu sewa. Kalau lokal dia cas Rm40 untuk satu khemah. Minimum group 5 orang dan charge masuk ialah Rm20 satu kepala.

Camping Kita

Tempat dia memang sangat bersih. Owner dia Encik Roby kasi run ni tempat dengan ahli keluarga nya. Memang family run business punya lah. Dia amat kasi pentingkan kebersihan di area pantai di Secret Place ni. Malah beratus Kilogram sampah dorang bulih pungut dalam beberapa hari seja! Bayangkan sampah-sampah dari kapal, rumah orang, atau pengunjung.. malah dari negara seberang sampai di kawasan pantai dorang juga. Tapi itu lah komitmen dorang sebab mau kan persekitaran yang bersih.

Secret Place Cafe & Camping Kudat
« of 12 »

Tempat dorang ni line telefon memang tiada reception atau kalau ada pun mungkin tidak cukup kau mau ber Tik-Tok. Tapi itu yang bagusnya lah. Tanpa gangguan internet dan social media, kamu boleh lah fokus dengan komunikasi sesama orang di sana ataupun diri mu sendiri. Kudat terkenal dengan pantai nya yang gelap. Jadi kalau cuaca baik, ko akan rasa nikmat deria melihat kamu sebab dia punya clear bintang-bintang di sini … pergh! Mimang awesome. Bawa lah phone mahal mu dan set kepada mode tangkap bintang atau kalau ko ada kamira yang manual, buli la buat long exposure photography.

Secret Place Cafe & Camping Kudat 2
« of 13 »

Makanan buli juga bawa sendiri tapi dorang ada juga cafe sendiri. Macam-macam juga menu ada tapi nda payah explain lah sebab satu menu ko mesti try ialah dia punya thin  crust Pizza. Saya bukan penggemar pizza tapi bila try home made pizza dorang… ya ampun! Punya sedap! Mentua limpas pun kau tidak mau share. Ko mesti try!

Pizza itu Harus!

Kalau ko mau book bermalam, camping sana, kamu mesti kasi tau si Roby awal sikit tu. Sebab ko tau lah kan reception line dia pun sama juga tu tidak dapat reception kecuali kalau ngam-ngam time dia pigi jalan besar mau ke pekan Kudat beli tepung untuk pizza dia atau pun buang sampah yang dorang kumpul. Kalau tiada respond, sabar saja, dia kompom akan respond bila sudah dapat line.

Bersama Tuan Rumah Roby

Staff semua mesra, tempat bersih, makanan sedap dan tempat yang selamat dan tenang untuk kau fokus dan planning next fasa hidup mu. Jangan lupa kasi tau si Roby kau jumpa info dari orangsabah.com. Mana tau dia kasi kau extra pizza? Ha ha 😁

Jangan percaya saya bulat-bulat. Pigi sendiri dan experience Secret Place Cafe & Camping. Info penting di bawah:

Google Map

Rating
1 Reviewer
5 Users (1 vote)
RATING KESELURUHAN
Apa Orang Bilang... Pernah Try? Kasi Review Bah
Susun:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Pernah Try? Kasi Review Bah

Langsung baca habis

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 1,000,000? Klik untuk 👉Free Quotation👈 ni hari.

Bah. Mau komen apa-apa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Lagi ada Jalan


Advertisement

FEMES SINI


Balik