Ke sini kau bah juga

7 Status Facebook yang Actually Minta Puji Jak

Status facebook minta puji

Apa Pendapat Kau

7 Status Facebook yang Actually Minta Puji Jak

Facebook.  Ini barang ialah Friendster versi kemas dan lebih stabil. Kenapa semua urang sangkut sama ini barang sampai setiap detik hidup tidak buli kalau tidak buka itu application dia? Mungkin sebab naluri kita sabagai seorang orang ni mesti mau sentiasa ada perhubungan. Ya. Kalau kamurang sempat zaman teda internet macam 80’an ka begitu, kita sentiasa berhubungan juga sama family sama kawan-kawan kita. Cuma itu komunikasi pakai surat lah. Surat yang betul punya. Tulis-tulis berabis sampai berhari-hari kalau banyak mau dicerita.

Tapi sekarang ialah zaman semua barang mau instant. Jadi kalau dulu mau minta puji, lambat sikit efek dia. Yang 2 minggu sudah baru kawan kau puji. Itu pun kalau dia balas surat kau atau jumpa kau di kadai. Anyways, macam saya pandai mau lari tajuk sudah ni. Mari kita kaji lah status Facebook yang actually minta puji jak.

1. Cakap pasal seseorang yang dia mau tampar dan bunuh sebab ndak tahan suda sama perangai dia yang buduh itu

Ini biasanya kalau ada urang satu kerja ka atau saudara mara yang kau ndak suka. Tapi actually ko mau ada urang komen jak bah tu supaya kena tanya..”Ai sis? Kenapa? Siapa lagi yang palui ni?” atau maybe kau harap ada yang cakap “Mimang begitu tu orang macam tu.  Saya pun selalu kena” I dunno maybe sebab nda banyak dapat Likes kali sejak dua menjak. So kena lah buat status yang dramatik sikit? Ha ha!

2. Hari-hari ulang status pasal kekurangan diri macam teda kerja, ndak hensem, tiada duit, tiada rambut atau semua benda yang macam sedih-sedih

Ni besa ndak juga mengeluh ka apa dia punya status tapi selalunya ada juga tambah hu hu atau ha ha di belakang. Jadi urang pun ndak tau dia sirius ka atau saja minta puji. Lepas tu hari-hari cakap benda sama. Ok ini mungkin minta puji campur ada sedikit minta belas kasihan. Ya sa rasa minta belas kasihan tapi tidak mau telampau nampak meminta?? Ha ha kalau minta tulung just cakap minta tulung lah!! Kau mau ber hu hu sana macma mau kena tampar jak.. hu hu (aih saya pun ber hu hu)

3. Gambar muka sendiri tapi cakap teruk nya traffic jam ni ari

Ini kau manang lah. Kadang-kadang siap ada quote lagi pasal kehidupan dan alam semesta segala. Tapi paling lucu kalau pakai spek itam dan nampak tu reflection jalan depan yang kusung dan teda kereta pun

4. Gambar suasana traffic jam tapi nampak jam tangan sama kereta punya logo

Ini pun status yang amat innocent. Sambil cakap “I wish I was at home” atau “I rather be with you” lepas tu tayang jam, vape mahal sama kereta punya steering dengan cop jenama nya sana.

5. Kasi pos gambar urang susah yang dia baru tulung

“Saya baru tejumpa ini satu budak lelaki miskin dan saya belanja dia nasi ayam. Tinguk dia kasian. Saya kasi juga 5 ringgit sama teh o ping bungkus. Tulung doakan dia supaya dia sentiasa selamat. Lepas tu air mata saya keluar” Bah. kau lah manang.

6. Ambil selfie lepas tu cakap saya gumuk walau pun tidak

Yang betul nya mangkali mau kasi rancak bagian komen mangkali dengn harapan ada yang akan cakap “ui.. slim pun kau tu” Sebab memang itu yang ko harap kena cakap. Tapi lepas tu ko akan reply “Ui banyak masih saya punya lunoks ni bebeh” ya… gitu.

Saya gumuk!

Saya gumuk!

7. Yang tulis ni blog pun minta puji juga

Ha ha. Mimang kita semua bersalah bah. Mimang la bah social media channel semua tu tujuan utama dia minta puji. Semua urang mau minta perhatian. Jadi actually apa saja pun kau pos di sana tidak salah. Tapi cuma jangan guna tu untuk tuduh urang sembarangan dan kasi fitnah manusia lain ka apa. Ko tau lah bukan semua yang kau baca online tu 100% betul punya info. Pakai kau punya common sense sebelum kau takan share. Tapi yang ini buli share lah. Ha ha. Semuga kamu sentiasa ceria lah.

Langsung baca habis
Advertisement
Baca ni juga..

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 1,000,000? Klik untuk 👉Free Quotation👈 ni hari.

59 yang mengomen

59 Comments

  1. rajee

    22/04/2016 at 8:37 AM

    hahahahaaa… karau sa ketawa baca ni! hahahahaa

  2. Oranze Suyan

    22/04/2016 at 8:41 AM

    Hahahahaha.. Terbaik la bosku

    • KK

      22/04/2016 at 10:11 AM

      Semuga kau sentiasa diberkati dengan keceriaan dan kesehatan yang tidak terhingga!

  3. Massy

    22/04/2016 at 9:19 AM

    Ada typo ??? yahhh saya sengaja.

    • KK

      22/04/2016 at 9:56 AM

      Yaaa banyaaak ha ha

  4. fyond

    22/04/2016 at 10:06 AM

    Numbur 7 yg Enda buli tahan … Hahahhaha

  5. Val

    22/04/2016 at 11:00 AM

    Takana juga 1,2 status ko pya tulisan bussku

  6. Waty

    22/04/2016 at 11:14 AM

    saya suka ini posting…no 7 juga lah…heheheh…

  7. Lorraine

    22/04/2016 at 11:17 AM

    Wakakakak.. sy y comment ni pun mo minta puji ja ni.. ahahaha.. bulih ka.. terbaik jg la y no 7… wakakakakak

  8. VenMs.PotatoSabahan

    22/04/2016 at 3:30 PM

    lucu gila ???? pling kick itu no.7 ??? nsib 1-6 pnya kategori sa ndak trmsuk

    • KK

      22/04/2016 at 3:34 PM

      Uiseh. Mengaku jak bah. Ha ha

  9. i lob katak

    22/04/2016 at 7:44 PM

    haha,,,sa pun pandai minta puji d fb ba,,,tp kan x la hari2,,nnt kan 10 thun kmudian fb kasi trowbak tu ko ppunya status nah sna la ko rasa macam mw terjun dari tingkat 1….muahahahahaha

    • KK

      22/04/2016 at 7:48 PM

      Hidup hanya sekali bah. Kasi throbek jak hari hari biar yang kamarin punya

    • Mizsjoyce

      29/11/2016 at 3:39 PM

      Hahaha??…senyum nda berenti ba sa membaca?

  10. Ros

    22/04/2016 at 8:16 PM

    Hahaha…siok owh ni status..

  11. cinta

    22/04/2016 at 9:15 PM

    yang INI ko manang lah… hahahaha…

  12. Mama Omey Minta Puji Ja

    22/04/2016 at 9:48 PM

    Paling manang! Ada jg tekana batang idung ni. Tp no.7 paling win oooo…..hhahaa

  13. Grshyyy

    22/04/2016 at 11:43 PM

    atukoi ! Hahahahah

  14. Miss El

    23/04/2016 at 5:04 AM

    hahahaa paling manang ni post…

  15. chokobichan

    23/04/2016 at 7:02 AM

    Napa kau nda tambah sana status “hari2 hidup ku sunyi, beginilah orang single hmm” sa tingu setiap hari urg post dia single. Sorry lah sa punya sabah nda berapa betul, baru belaja ba ini hehe

    • KK

      23/04/2016 at 7:04 AM

      Ha ha ya kan

  16. Messia sapiun

    23/04/2016 at 7:12 AM

    Hahahh..paling manang punya status o…

  17. Izzan Zain

    23/04/2016 at 7:39 AM

    Nah kan…btol la apa kau bilang tu…

  18. Naruto

    23/04/2016 at 1:17 PM

    Ni pun mnta phatian jg ki…lol

  19. Fernandez Thomas

    23/04/2016 at 1:55 PM

    hahahaahaha paling manang yg numbur 3…

  20. Minion Hijau

    23/04/2016 at 3:54 PM

    Statement win!!! Setuju..hahahaha

  21. Milrin Budal

    23/04/2016 at 6:05 PM

    BuLih Tahan….SABAH baitu….Haha..Ganbatte!

  22. Miz Bulan

    24/04/2016 at 12:08 PM

    pling mengancam jgk ayat tu ..hahaha .. buli la cun² ..penulis blog pn mnta puji …hahahaha … kau la pling mnang ..hahah …

  23. Ben

    24/04/2016 at 4:04 PM

    Hahaha… jangan bah kau ckp begitu, tingu kedapatan sdah sia minta puji… HUHUHU…. kitai!

  24. Dee rozza

    24/04/2016 at 8:08 PM

    Wakakkkakakkakkka…sy pn slalu juga mnta puji pla ni klu bgtu….wahahahaha…

  25. pinky

    30/04/2016 at 2:38 PM

    hahahaha…paling manang numbul 7..

    • KK

      01/05/2016 at 3:58 PM

      semua urang mimang suka minta puji pun.. ha ha

  26. Inawati A Rahim

    11/05/2016 at 5:51 PM

    Sayapun mo minta puji jugalah…

  27. Pingback: Ini urang buat FB posting tuduh bakal tunang kena rampas tapi lucu pulak » Orang Sabah

  28. by

    30/07/2016 at 1:29 AM

    sa suka bc pnggunaan tata bahasa dlm post 10 tampat mencari keja tu.. tekikik2 jak sa ktawa sndiri2.. hehe.. ayat2 post yg ini ada istidi2 suda ckit hahahaa…

  29. Reay

    02/08/2016 at 12:52 AM

    hahaha paling manang

  30. Win

    02/08/2016 at 9:28 AM

    semua saya buat ni tapi bukan di pesbuk..di wechat saja. sebap sana sy tida banyak fren..hahaha..meluah sendiri-sendiri saja.

  31. Santro Sondy

    02/08/2016 at 2:12 PM

    Aiya.. saya minta puji pula inikan. hahah

  32. Flo

    02/08/2016 at 2:27 PM

    Inilah d katakan FB.. semua ada.. mewarni FB tu sendiri

  33. teng

    02/08/2016 at 2:38 PM

    Sa suka ni cerita bkin gali2 buah pinggang membaca..

  34. Tanak Wagu kurang hensem

    02/08/2016 at 7:52 PM

    Sy salalu post selpeh dengan caption saya hensem walaupun hakikatnya, muka saya mcm baru kena timbak pakai piluru BB wakakakak

  35. Ryan

    02/08/2016 at 10:58 PM

    Butul itu. Sa sukong.

  36. Jovi

    03/08/2016 at 9:42 AM

    Bahahaha……tapi sy x berhuhuhuhuhu….

  37. Kak Sandra dewi

    03/08/2016 at 11:40 AM

    Aduuiiiii…ini barulaaa…semua pun ngam ….indada yg dibuat buat serita…ini butul butul kejadian…#kipidap

  38. kedayang

    03/08/2016 at 9:53 PM

    Ne post pun minta puji juga mau minta share banyak. Sama juga mintaaaaa puuuuuujiiiiii… hahahahaha

  39. evie

    04/08/2016 at 3:32 PM

    Hu hu..

  40. Ahyen

    05/08/2016 at 3:34 AM

    Minta puji saja.??jgn kuat minta puji bah… batabiat batul oh ..??.. mmng pun kdg2 sya pun p minta puji d fb ..iss… baik sya share ni supya kurang minta puji .??..ngam oh ni post .. hahaha.. cilaka .kena oh sya .. biar lah kaye sya sadar diri sya p share lah ni.. wkwkwkwkw…

  41. Mak Kiter Euodia

    10/08/2016 at 8:46 PM

    doulu2 sy pun salalu mokirayou bei…..nga sakarang inda sudah….sy hny menyubuk2 saja status orang…sy inda pun komen atau kasi like….malas sy! nanti terpaksa ada hutang mo balas tu komen durang sb sy ni jarang2 tingu pisbuk…..

  42. rishah

    10/10/2016 at 5:13 PM

    Barulah…memang mananglah ni.lucu batul ohhh…nombr 7 tulah

  43. dedauncomel.com

    02/02/2017 at 1:10 AM

    Mimang manang ni barang… haha terhibur sa tau 😀

  44. Ultramen

    02/02/2017 at 12:13 PM

    Klu d fb d share article ,video, wish2 bupday,post gmbar tanpa caption, x mnta puji laa tu kan? Sbb Sejak masuk tahun 2015 bekurang sda sy post2 d fb. Teda dalam senarai sda post sy huahahah

  45. karuk

    02/02/2017 at 5:00 PM

    mimang bh no.07 tu minta pujjjii banar bh..wakakakak
    FUNNY

  46. Ann markus

    02/02/2017 at 9:37 PM

    Bah..mimang lah bah urang minta puji kan..ada ka urang minta keji..bah ramai2 kita keji..caci maki..apa2 pun mmg ngan apa yg ko tulis ni..hahaha

  47. Rys Alyn Joys

    05/02/2017 at 1:17 PM

    Biarlah ba minta puji, yg pnting bukan minta beras garam sana sini. Hahahaha

    • KK

      05/02/2017 at 4:59 PM

      Anduu.. iya bah. Ha ha

  48. H

    06/02/2017 at 12:41 AM

    Suka hati orang tu lah bah
    Jangan2 orang yang buat artikel ni mahu trep2 kena layan.
    Semua benda pun mahu di syak
    Heran

    • KK

      06/02/2017 at 7:52 AM

      Kan? Tapuji betul ha ha

  49. Ckd

    11/02/2017 at 7:25 AM

    Ada lagi tu yg suka post sblm & slpas guna produk kcantikan. Sia tgok sama saja tu,bida masi tida kurang cuma yang btambah tu mekap saja yg tebal..ini pun kira minta puji juga kah tu hahaha

    • KK

      11/02/2017 at 7:55 AM

      Kalau tidak minta puji, tiada fb account tu.. ha ha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Lagi ada Apa Pendapat Kau


Advertisement

FEMES SINI


Balik