Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Video Pendek Regatta Lepa yang Kau Mesti Tinguk

Regatta Lepa. Apa bah ni? Debilang si anu, maksud Regatta ialah “A regatta is a series of boat races. The term typically describes racing events of rowed or sailed water craft..” Lepa pulak “Kepada kaum Bajau Semporna, ‘Lepa’ (sejenis bot) banyak kegunaannya dalam kehidupan harian. Bot ini digunakan untuk menangkap ikan dan kenderaan harian.”

Cewek Semporna
Cewek Semporna

Siurang deiberi peluang untuk berada di tengah-tengah perayaan besar Semporna ni tu hari. Siurang rasa bulih kira macam ‘Kaamatan’ dorang lah ni. Memang siuk! First time nampak begitu ramai urang di jalan raya. Semua happy berjumpa kawan-kawan dan melihat acara yang ada. Siurang mau ucap ribuan terima kasih sama Sabah Tourism Board untuk trip ini. Tanpa dorang kurang lah suda satu badan yang mau kasi maju sektor pelancongan di Sabah. Selain Regatta Lepa, sempat juga siurang naik Bukit Tengkorak sama Muzeum Tun Sakaran yang baru kena rasmi masa tu juga.

Harap ni video bulih kasi kamu rasa sikit suasana dia. Tips untuk kamurang kalau pigi tahun depan? Sunscreen protection mesti ada (kalau kau ndak kisah sunburn macam siurang lah)

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *