Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Status-status Facebook dan maksud dia yang sebenar

Kita semua pos status Facebook hari-hari. Tapi apa maksud sebenar dia tu? Naaa.. jangan ko tapuk sana! Siurang pun samaaaa ha ha!

Panasnya di Maldives

(6:45am) “It’s Monday! Happy working semua!”

Maksudnya: “Silaka! Belum puas weekend bangun awal suda mau meeting di upis! Sia saja ka yang stress awal pagi ni??”

 (Pos gambar hempon baru) “Thanks hubby for the iPhone 6 birthday gift. Feel so blessed”

Maksudnya: “ha ha aku ada hempon baru!! Kau ada?? ha ha wuuuuu sepa mau jealous?? Like bah status kuuu”

 “Danny was watching…” (nama movie)

Maksudnya: “Napa bah aku masih single nih? Balik-balik pigi panggung wayang sturang jak”

 (Gambar makanan dari pandangan atas) “Hmm..  Tenderloin for dinner with my bunny”

Maksudnya: “Ha ha sepa suruh kamu miskin! Ko tau ka ini part mahal dalam beef. Apa tu beef? Dui.. ndak payah tanya lah. See aku ada boifren kaya.. hi hi”

(Pos gambar gym nampak kaki jak) “Did 10km burned x calories equivalent to xx amount of burgers”

Maksudnya: “Babi kau office mate ku cakap aku berapa bulan suda!!!

 (Pos-pos inspirational Quotes macam..)  “The most important thing is to enjoy your life – to be happy – it’s all that matters. Audrey Hepburn”

Maksudnya: “Sia masih lagi sakit hati sama ex ku! Aku mau mateh lah ni!! Ada ka dia pos-pos gambar sama tunang dia paluk-paluk di Bali, pakai kalung hadiah ku lagi!!”

(Selfie) “Tinguklah mata ku ni ndak cukup tidur bah beberapa hari ni”

Maksudnya: “Semua urang cakap aku lawa, tapi mana buli saya yang cakap sendiri. Komen la.. komen laaa.. komen laa aku cantek!!!”

“OMG! Sebelum holiday pigi Taiwan saiz jeans ku 24, sekarang 25 sudah! Grrr… kau lah ni (tag kawan) kasi makan aku banyak-banyak”

Maksudnya: “Aku slim bah masih biar pun naik 1 inci… jan maraaaaa, like dulu bah”

“PM kalau kau pun mau macam ni” (pos gambar duit / baki bank beliun-liun)

Maksudnya: “Aku sendiri pun ndak berani tinguk baki bank ku tapi ko jadi jak lah downline ku baaaaaa”

(Pos gambar kereta kena cuci) “Kasi cuci dulu ni kuda ku”

Maksudnya: “Kau ndak perasan ka Rim kereta ku baru ba.”

Apa lagi kau rasa yang ada maksud lain status FB yang kau pernah baca?

Surindi

Sumandak Dusun yang suka makan tarap sama bambangan :) Tapi kalau durian sia lari jauh-jauh. Selain menulis di sini, saya buat bisnis Items Untuk Baby

One Comment
  1. Avatar

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *