Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Press conference Sabah International Tattoo Convention 2015

Sekarang kalau cakap pasal tattoo mungkin tidak suda kau tapuk-tapuk cakap. Kalau dulu mungkin mau bisik-bisik lagi sikit sebab zaman-zaman 60’an sampai lah awal 90’an masih lagi banyak persepsi urang yang kalau tu urang ada tattoo maknanya dia ni pernah putung urang atau paling pun mungkin dia isap dadah. (FYI dadah suntik pun ada bah)

Sabah_tattoo_convention_press_conference
Wakil media bersama penganjur

Tapi sekarang urang bikin tattoo bukan sebab dorang pernah kasi lempar kucing. Dia punya trip sekarang lebih kepada ekspresi diri gitu. Contohnya ,kalau kau suka Jipun punya seni, besa urang akan bikin ikan koi ka, naga-naga ka atau apa-apa tema yang pakai Jipun punya motif. Bapa-bapa pun tidak ketinggalan ekspresi diri sekarang misal kata potret anak dia kasi bikin di dada. Pokoknya, orang Sabah kita ni semakin open sama ini barang. Menurut bos penganjur Mr Carlos Benny Majakil (orang Penampang), International Tattoo Convention pertama Sabah ni salah satu tujuan utama dia ialah untuk kasi kenal Sabah di mata dunia yang kita punya tempat di Sabah ni memang sesuai jadi platform untuk menganjur acara begini. Sabah juga memang sudah sinonim dengan tattoo culture especially dengan kaum dan etnik di sini. Lagipun kita buli kasi bantu lagi jana tourism di Sabah bah. Secara tidak langsung mana tau buli kasi bantu ekonomi Sabah especially yang cari kerja kosong di Sabah? Belum cuba belum tau.

Menurut Max Tinun (team member) juga orang Penampang, debilang mimang lamaaaaa suda dorang mau anjur ini convention. Tapi banyak juga halangan dan cabaran. Tapi diurang kasi radu seja dan akhirnya buli nampak suda cahaya matahari di sebalik daun-daun.

Lebih kurang 50 tattoo artis dari seluruh dunia akan datang debilang. Antara dorang yang datang nanti: Ernesto Kalum of BorneoHeadhunter dari Kuching, Christian Nguyen dari Inkvaders Tattoo Switzerland, Ruffkid dari Switzerland sama Jun Chihara dari Fukuoka, Jipun. Best ni!

press_conference_sabah_tattoo
Macam kenal tapi di mana ya?

Kalau kamurang mau tinguk list-list artis lain, pigi sana website sabah tattoo convention Kalau ko mau dapat info terkini yang cepat, pigi like Facebook Sabah tattoo Convention FYI, siurang di OrangSabah.com pun juga bagi support sama dorang ni. Kalau bukan kita, siapa lagi?

Info cepat Sabah International Tattoo Convention

Bila oh? 23,24,25 October 2015

Mana bah? Hyatt Regency, Kota Kinabalu

Tiket mana mau dapat? Fruto Juice Bar KK!

Harga?

Pre Sale Ticket price:
Daily Pass (One Day Pass)
MYR 40.00
Weekend Pass (3 Days Pass):
MYR 120.00
On The Door Ticket Price:
Daily Pass (One Day Pass)
MYR 50.00
Weekend Pass (3 Days Pass)
MYR 130.00
*Terms and Conditions Apply

 

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *