Contact Siurang!Jangan ko minta puji malu-malu sana

Paling Padas! Samyang Fried Spicy Chicken Noodle

Sepa yang kaki makan padas tu kalau kau belum try ini jangan dulu ko cakap kau ialah raja makan makanan pedas. Kau try dulu! Siurang beli ni sana Giant, Puchong. Harga dalam Rm7.00+? Kalau ndak silap. Telampau excited mau try bah sampai lupa di mana tu resit pembelian.. lol Kalau ada yang tau tu harga, komen seja ya nanti kami kasi add. So.. mula-mula tinguk macam dalam perasaan tu “betul ka inih?” Sebab selaunya kalau ni mee segera dorang tulis ‘Pedas’, ‘Super Pedas’ segala sekali makan tidak la macam apa dia cakap. Mungkin paling pun mulut kau terasa sikit di punya kesan dan di lidah geli-geli tapi lepas tu OK jak. Yang ini?

Siurang kasi introduce kau ini Korea punya Ramen

Samyang Fried Spicy Chicken Noodle

Samyang Spicy Noodle
Samyang Spicy Noodle

OK ada dua jak bahan di dalam. Satu yang mirah-mirah pes dia lah. Satu lagi dia punya condiments gitu. Sesame seeds sama seaweed flakes. Bungkusan dia pun tiada bahasa Inggeris punya part yang instructions dia. Ada gambarajah jak. Itu pun macam ndak dapat paham. Mula-mula ingat ini sup punya stail. Tapi tinguk gambar dan ada sedikit info di packaging dia nampak gaya ini kering punya stail lah. Mee dia basar-basar dan sangat kenyal / firm. Dalam 3 minit + buli suda kasi keluar mee dia. Kau kena kasi saring air dia lepas tu kasi campur tu pes dia dan gaul. Lepas tu letak la condiments dia tu di atas supaya nampak menarik..lol!

Samyang Spicy Noodle
Minyak-minyak pes dia tu..awas!

Rasa dia? Rupa dia pun macam bikin takut urang sudah. Sekali rasa dalam 1.5 saat kau terus terasa sudah dia punya efek. First dia serang ko puya lidah. Lepas kau start kunyah, dalam masa 2 saat kau akan rasa sensasi dia merebak di bibir kau. Padas gila! ha ha. Tapi siuk. Kompom kau akan cari air dulu. Lepas tu bibir rasa macam Angelina Jolie punya bibir. Ingus pun start keluar bah! lol! tapi siuk! Kesan pedas akan hilang lebih kurang 10-15 kemudian.

Berani ka? Kalau pernah cuba cerita lah pengalaman kau dan komen di bawah!

 

Siurang dingar, di KK ada juga bowl version dalam harga Rm7.99 satu bowl di mana-mana CKS punya supermarket

Samyang Spicy Noodle
Poached Egg, tiada dalam packaging tau.

  • Tahap Kesiukan Kami
5

Summary

Tidak pernah jumpa mee segera yang pedas macam ni bah. Biasanya semua cakap pedas tapi tidak juga seberapa. Makan yang ini sampai beingus-ingus kau!

Sending
User Review
5 (1 vote)

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

20 Comments
  1. Avatar
    • Kay Kastum
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar
    • Kay Kastum
  7. Avatar
    • Kay Kastum
  8. Avatar
    • Kay Kastum
  9. Avatar
  10. Avatar
    • Kay Kastum
  11. Avatar
    • Avatar
  12. Avatar
  13. Avatar
  14. Avatar

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *