Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Kenapa Saya Ndak Jadi Sedih Bayar JMC dekat 5 Ribu

Ini pendapat peribadi penulis seja. Kalau kau ndak ada perasaan yang sama, uhmm pigi lah buat kupi ka apa.

Jesselton Medical Center – JMC

PRU_Ad__Medical_Card_320X100Wife saya start melawat JMC (Jesselton Medical Center) untuk pre-natal check up dia sejak siurang tau dia confirm hamil. Ini bakal anak kami yang kedua. Siurang pilih JMC sebab ini tampat dekat sama opis wife saya bah. Doktor yang siurang kena assign ialah Dr. Sutha Chelliah [Consultant Obstetrician & Gynaecologist]. Kalau kamurang ada chance experience Dr. Sutha, saya rasa kamurang pun setuju yang dia punya approach adalah open, mesra, positif dan aura konfiden. Time saya ada atau time wife saya saturang jak visit dia, kami sentiasa kena bagi explanation yang jelas, terang dan tanpa was-was. Keluar bilik tiada persoalan dan fikiran runsing kecuali harga bayaran bil ha!ha!

JMC_Kota_Kinabalu
Checked in

Saya standby balik Sabah sejak 22 December 2015. Baby lelaki siurang lahir sihat 2.9 kg on 15 January 2016, normal delivery. Wife saya admitted same day juga selepas siurang mengharungi jam after office hours. Dari first masuk kasi admit wife saya, tu staff-staff maternity ward sangat alert dan kasi jadi proses transition wife saya masuk ward sangat smooth. Tiada banyak soalan yang remeh-temeh. Dorang semua sangat professional dan tau exactly apa yang perlu di buat dan pada masa yang sama guna approach yang tolong kasi tenang wife saya. Semuanya terus kena setup termasuk alat CTG untuk monitor baby punya heart rate sama contractions si ibu.

JMC Ialah Panel kepada PruBSN Takaful. More info sini

JMC_Kota_Kinabalu3
You can do it!

How much

JMC_Kota_Kinabalu_Doctor_Sutha
Dr. Sutha doing her thang

Next day bill nya hampir 5 ribu ringgit. Tapi dengan service yang kau dapat, macm mana dorang treat si bakal ibu, staff yang professional dan doktor yang mesra serta prihatin tambah lagi staff-staff yang berdedikasi dan sentiasa ready untuk menolong, walau pun bill nya tinggi saya tidak jadi sedih. Sebab nya, saya sayang wife saya! Melahirkan anak bukan perkara mudah dan ada risiko kepada dua-dua anak dan ibu. Pakai khidmat hospital swasta bukan lah gerenti yang keadaan akan terjamin 100%. Tapi keselesaan si ibu dan anak itu penting.

JMC_Kota_Kinabalu4
Ada internet!

Thank you Dr. Sutha sebab tolong lahirkan our baby boy. Dr. Ang for your advise and pro-active actions. Nurse Cynthia dan nurse-nurse lain yang bantu kasi lahir baby dan juga sentiasa ambil perhatian sama wife saya. Good job people! Syabas JMC.

JMC_Kota_Kinabalu5
View dari bilik
JMC_Kota_Kinabalu6
Rombongan hantar balik

Antara lain benda yang menarik pasal JMC Maternity Ward:

  • Single Room untuk semua bakal ibu
  • Baby lahir di bilik yang sama (ibu ndak stress pindah-pindah katil)
  • Attached bathroom
  • Entertainment system
  • Breakfast, lunch, tea & dinner (macam ambil dari Avangio Hotel di sebelah)
  • Husband sama-sama masa delivery
  • Amenities kit
  • Free WiFi access

Also jangan ko lupa bawa siap-siap baju-baju baby kau. Itu tidak kena kasi sedia tau. Sama baby punya diapers pun kena bawa sendiri (disposable punya saja). Dorang provide juga kalau kau teda baby diapers tapi kena cas Rm1.50 kali tu satu biji lol! Kalau baju baby-baby yang kiut dan puting botol segala yang kualiti ka apa ka.., siurang rekomen kau Peeka Boo Childrens Boutique. Semua barangan baby kami mostly ambil dari sana. Senang bah online purchase jak.

For more info pigi jak online http://jmc.my/

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

56 Comments
  1. Avatar
    • Kay Kastum
  2. Surindi
    • Kay Kastum
  3. Avatar
    • Kay Kastum
  4. Avatar
    • Kay Kastum
  5. Avatar
  6. Avatar
  7. Avatar
    • Kay Kastum
  8. Avatar
    • Kay Kastum
  9. Avatar
    • Kay Kastum
  10. Avatar
  11. Avatar
  12. Avatar
  13. Avatar
    • Kay Kastum
  14. Avatar
    • Kay Kastum
  15. Avatar
    • Kay Kastum
  16. Avatar
  17. Avatar
    • Kay Kastum
    • Kay Kastum
  18. Avatar
    • Kay Kastum
  19. Avatar
    • Kay Kastum
    • Kay Kastum
  20. Avatar
    • Kay Kastum
  21. Avatar
    • Kay Kastum
    • Kay Kastum
  22. Avatar
  23. Avatar
    • Kay Kastum
  24. Avatar
  25. Avatar
    • Kay Kastum
    • Avatar
  26. Avatar
    • Kay Kastum
  27. Avatar
    • Kay Kastum
  28. Avatar
  29. Avatar
  30. Avatar
    • Kay Kastum

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *