Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Kau kena try Microsoft Hyperlapse sekarang juga!

Saya berkecimpung juga dalam videography. Banyak proses pembelajaran sejak termasuk dalam kancah videography ni (dan masih dalam proses pembelajaran lagi setiap kali buat projek). Satu benda menarik kita buli buat ialah time-lapse. Time lapse ni biasanya ialah beberapa siri gambar yang diambil banyak-banyaaaaaaak dan kasi sambung balik dan run supaya dia jadi macam video. Biasanya ambil untuk yang lama mau tunggu macam sunset ka, awan begerak kah atau cicak tukar kulit. Selalunya kena pakai tripod lah supaya footage kau cantik teda guyang-guyang.

Contoh Timelapse:

Tapi macam mana kalau mau ambil time lapse kejar anjing ka, masa buat climbing atau masa kejar cewek di pasar malam? Buli juga tapi buruk lah footage kau. Ada juga cara buat timelapse yang begerak tapi kau kena pakai beberapa alat dan kena buat benda satu-satu dan kena ukur setiap step suapay nampak lancar pergerakan dia nanti. Paham ka? Bah ndak pa, ha ha!

Begini bah! Microsoft ada kasi keluar baru punya software. Meaning apa saja kau buat ambil timelapse macam terjun tingkap, kejar ayam, naik kuda, belari-lari sama bini kau di epot atau time Sugandoi ber make up ka apa ka semua tiada masalah. Semua pakai software seja. Nama dia ialah Microsoft Hyperlapse. Buat masa ni dia kasi pakai free. Android, iOS sama PC buli download free. Cuma tu footage yang kau kasi keluar tu ada watermark. Ya. Saya pun happy gila sudah mula-mula. Apa buli buat. Free trial kan. Based on forum dorang macam akan kena jual juga ni in future so mungkin itu musim teda watermark sudah lah. Harga? Ndak tau..

Pakai software dia pun senang, Semua takan next-next jak. Kau punya project buli load  mp4, mov atau wmv punya format. Kau record lah satu video kau test-test jalan kaki pigi beli sardin then cuba. Lepas proses tiada guyangan dan stable seolah kau pakai stabilizer! Cuba lah!

Contoh video ku proses pakai Microsoft Hyperlapse masa di Semporna bejalan kaki balik ke tempat tinggal.

Info Di Sini

 

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *