Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Jadi kau sudah kahwin? Bah bila lah ni mau dapat anak?

Editor: Baru-baru kita sudah bagi tips apa mau jawap kalau kau kena tanya kenapa belum kawin. Kau pikir lepas kawin masalah selesai ka? Ha ha ha… manada! Lepas kawin lagi la stress. Kenapa? Soalan yang akan kena tanya ialah…. “Bah, bila lah ni mau ada anak” Penulis baru kita ni ada pula dia punya input sendiri..

Stress bah kalau sudah kawin.. Apa bah punya soalan tu balik-balik tanya bila ada anak? Kalau belum mau dapat macam mana lah?? Haish…Cuba bayangkan, minggu depan ada party birthday anak si anu. Sebagai pengantin baru(atau lama) tapaksa la pigi berdua laki bini kan? Sampai-sampai ja party……eh belum ada lagi???? Apa mau jawap ni?! Jangan risau ada lapan tips sia kasi kau yang saya pernah pakai juga.

 

Kau ada anak sudah ka
Tinguk! Saya ada baby suda. Kau bila lagi

1) Pura-pura tidur

Kalau macam itu soalan bonus mau kaluar sudah trus lari pigi ruang tamu cari tampat duduk trus tidur. Selesai masalah.

 

2) Pinjam baby tu urang sebelah

Kalau ngam-ngam ada kawan kahwin urang putih ada baby cute jadi cepat2 pinjam. Lepas tu senyum ja bila itu aunty Tanya ‘odoi okon dusun ih savo nu??'(laki kau bukan dusun kah?). Mesti dia terkezuut tidak buli tidur.

 

3) Pigi sanduk 2nd round

Aunty: bah…. bila???

kau: ui! dorang kasi keluar sudah tu hinava sia pigi sanduk dulu nanti abisssssss(free makan bah apa lagi. Di rumah makan maggi ja)

 

4) Offer cuci piring

Kalau party mesti banyak piring mau cuci sebab tidak cukup jadi apa lagi kasi gulung tu lengan baju tolong cuci jangan banyak la piring sendiri seja tapi kau lama-laaaaama di dapur

 

5) Tukar Tajuk

Aunty: Doi lima sudah sudah anak si anu jadi kau bila lagi??
Kau: Adui! Kau tinguk bah si auntie sana tu! Adakah sudah pincin pun masih mau pakai

 

6) Pura-pura hilang suara

Aunty: bah girl…jangan tahan-tahan lagi kasi onnn saja…
Girl: ……………………………………………(tangan sama kepala saja guyang)
Aunty: oh kau pigi karaoke ni kan smp hilang suaraaaa
Nah escape sudah !

 

7) Menari sepanjang masa

Ini cara yang terbaik sebab tiada langsung peluang si ante menanya. Lepas makan ja trus pigi menari. Walaupun band boy rehat kau berdiri saja di tengah2 dance floor biar tu band boy meradang tepaksa main music tida branti.

 

8) Kau buat ja ni muka >_<

keannu

 

Harap2 ini cara2 buli kasi selamat kamu sumandaks sebab tidak lama lagi tahun baru cina, kaamatan, hari raya, birthday nenek punya adik punya laki punya orang gaji. Bah!
Kihui!

SumandakNohiot

SumandakNohiot

Saya hanyalah seorang manusia biasa yang ada keinginan macam kau juga. Makan, minum, tidur sama main katam-katam. Saya berusaha main jitar dan juga suka menyanyi dalam tab. Hi hi hi!

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *