Contact Siurang!Jangan ko minta puji malu-malu sana

Ini urang buat FB posting tuduh bakal tunang kena rampas tapi lucu pulak

Social media channels. Banyak kita bulih buat. Kalau kau berbisnis ka, mo update pasal kehidupan minta puji mu kah atau mau tulung urang kah.. mimang tiada batasan. Pasal tiada batasan tu la banyak yang telupa apa kesan atau impak dia kalau main sembarang jak post benda-benda. Apa lagi kalau benda-benda yang peribadi ni. Bakal tunang kena rampas? Selalunya akan libat kan urang lain. Yang sedihnya banyak yang akan share dan tokok-tambah walaupun ndak tau perkara sebenar apa yang terjadi justeru akan merusakkan nama semua yang terlibat walaupun tu urang mungkin kana curi jak gambar nya. So mesej yang kita mau kestau ni hari ialah, jangan la bah sembarang upload, tuduh-tuduh urang atau share-share posting yang kau tau tidak akan benefirt siapa-siapa pun.

Tapi ini siurang mau share sebab ..uhm antah lah…ni urang menuduh lelaki lain rampas tunang bakal tunang dia dan dia add-on lagi bangsa dan juga pakai ‘amalan pelik-pelik’. Respond urang ramai tu yang siurang ndak tahan. Ada yang sirius, ada yang lucu ada yang langsung teda kaitan..ha ha ha!

Ada kemungkinan akaun yang kasi post tu posting ialah fake punya supaya urang ndak tau identiti sebenar. Tapi bro, kalau mimang kau tengah keciwa sekarang.. masih banyak lagi pengalaman kehidupan ni yang akan kau tempuhi. Ini baru bunga-bunga nya. Ya mimang sakit hal pasal cinta dan hati ini, tapi percayalah.. mungkin kau deserve orang yang lebih baik. Move on and achieve great things in life yang akan memberi makna sama kehidupan mu! Good luck!

Posting nya sana Sabah Preloved Items (Facebook closed group untuk bisnis jual barangan terpakai di Sabah) tapi sekarang sudah betukar jadi macam-macam ada punya group 😛

Tuduhan si lelaki

Debilang bakal tunang dia kena rampas dan pos gambar ‘si tertuduh’ a.k.a boipren baru. Not cool bro. Sempat lagi selit bangsa!

 

Perampas kekasih ku hensem dari aku
Ko rampas bakal tunang kuuh!

Respond masyarakat setempat

Ini urang respond jual steering

Steering Donggongon

Ini urang back to basics

Sabah pre loved

Ini pulak respond gambar balan-balan

hantu sabah balan-balan

‘Sticker’ sama ‘Switch off’ datang kembali

switch off
Jangan kamu jadi sticker kami

Lambat meminang, service ndak bagus

kahwin orang sabah

Nasihat berguna

jodoh di tangan Tuhan

‘Picture Wife’ datang lagi, langsung jadi ‘Singlet’

picture wife

@#$%% racist

Sopan

Jemputan Raya

makan Buras

Sabah bersatu!

negara Sabah

KK

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *