Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

Enjoy Google Street View Sabah

Sekarang kita buli suda tinguk Gunung Kinabalu punya perjalanan sebelum kita naik sana. Ya mana tau ada yang belum pernah pigi, mau cek-cek macam mana rupa bentuk bumi dia supaya buli shopping kasut, baju sama kamera yang sesuai kan? Selfie-stick jangan lupa. Yang siuknya Street view ni merangkumi mostly tempat-tempat utama dan menarik di Sabah. Dari Kudat saaampai lah ke Gunung Kinabalu limpas lagi sampai lah di Semporna! So enjoy lah. Pusing kiri, pusing kanan, tinguk atas, tinguk bawah.

Jangan lupa share ini info yang Google Street View Sabah sudah ada. #ilovesabah

Pigi https://www.google.com.my/maps dan cari tu simbol urang macam ini: 

Lepas tu kau drag and drop saja dia masuk peta. Kalau ada jalan raya tiba-tiba ter high light maksud dia ada lah tu street view tu.

simpang_mengayau_kudat
Simpang Mangayau, Kudat

 

gunung_kinabalu_sabah_google_streetview
Gunung Kinabalu, before the quake 🙁

 

membakut_google_streetview
Membakut. Ini orang pun dari Membakut

 

lohan_ranau_streetview
Jalan masuk pigi Kampung Lohan, Ranau

 

Hana_sue_harun_google_team
Dorang lah team yang kerja keras. Syabas #orangsabah

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *