Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

English VS Sabah Stail

Biasanya kalau urang putih cakap bahasa diurang kita buli la juga paham kan? Tapi kadang-kadang kalau pakai stail dorang macam ndak sampai bah apa yang mau di cakap. Sebab kalau di Sabah ni, mau kasi keras, panjang atau lembut tu cakap baru kadang-kadang buli tangkap atau pun ndak tau apa yang kita mau cakap sebenarmmya. Ha! Ha! Bah ini dia

English VS Sabah Stail

EnglishSabah Stail
"Excuse me please"Sasar Sikit
"I beg your pardon?"Ah? Apa kau bilang tadi?
"Sure, I will attend your wedding reception! "Bah
"Son. For the last time I said stop it !"Anak! Sia kira sampai 3 ah! Satu..
"I am so sorry"Sori la bah
"For heaven's sake! What on earth are you doing?"Ko gila kah??!
"I'm afraid I have to say no this time around"Bah
"Thank you for the compliments"Ish. Tedaaaaaa lah!
"Hey stop it that hurts!"Babi bah kau ni
"Alright then see you at 8 pm tomorrow"Bah
"It sure is hot in KK today"Panas gila bah ni hari
"Nice new smartphone you have!"Ui hempon baru! Kaya nyaaa!
"Hello my name is Zoe and I would like to speak to Ben please"Helo? Siapa cakap ni? Ada si Ben ka?
"Damn it!"Kitai!
"Sorry I am not interested in your business offer"Bah

Ada lagi siurang termiss? 😀

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

6 Comments
  1. AJ
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
    • Kay Kastum

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *