Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

CNY Buffet Dinner di Hilton Kota Kinabalu

Nahhh, tidak lama lagi mau cuti Chinese New Year sudah oh. Kamu sudah ada rancangan kah mau pigi mana masa cuti CNY nanti? atau mau sambut CNY di mana? kalau belum, berita baik buat pengemar-penggemar makanan seluruh sabah sekalian!

Dengan tema “Year of Blooming Abundance” tahun ini Hilton Hotel KK menawarkan hidangan yang sadap-sadap sempena CNY di Urban Kitchen Hilton Kota Kinabalu!

EH APALAH MAKANAN YANG SEDAP TU?

Okay, yang pertama sekali durang semestinya ada Yee Sang Station yang amat sesuai kalau kamu mau sambut Tahun Baru Cina bersama keluarga tercinta di sini.

 

Yee Sang dia memang sedap, ada masin, ada manis dan ada rangup-rangup! Memang puas hati.

Cara order Yee Sang dia kamu boleh pilih sama ada mau yang klasik atau yang ada salmon punya.

a) Yee Sang Klasik
 RM 88 nett- Regular (untuk 2-5 orang)
 RM 118 nett- Large (untuk 6-10 orang)
b) Yee Sang Salmon
 RM 128 nett – Regular (untuk 2-5 orang)
 RM 158 nett- Large (untuk 6-10 orang)

Kalau kamu mau takeaway Yee Sang sempena CNY, boleh order di Zest Café. ada 20% OFF untuk Kad kredit terpilih atau kalau kamu adalah ahli Hilton Dining ada 25% Off!

 

JADI TAKKAN YEE SANG SAJA?

Mana buli Yee Sang saja? mesti ada lain. Yang pertama ialah makanan laut! Kalau kamu masuk saja tu Urban Kitchen, kamu akan nampak seafood dia di depan beeeeesar begini (rujuk gambar di bawah).

Kalau kamu penggemar makanan laut, ahh ini lah tempat yang paling sesuai untuk kamu. Dari udang fresh kepada udang goreng semua ada di sini. Tinggal mau ambil,letak di piring dan terus ngap!

 

TAPI SAYA TIDAK MAKAN MAKANAN LAUT!

Ooo..Sebenarnya saya pun bukan penggemar makanan laut. Saya makan juga la tapi bukan big fan of’ seafood tapi saya balik dengan sangat kenyang juga. Jadi kamu tidak usah risau sebab selain makanan laut, dorang ada juga menyediakan nasi goreng dengan ayam BBQ dibaluti daun lotus, Itik direneh bersama cendawan dan banyak lagi!

Kambing pun ada!

 

LAGI?

Kamu inda minat Yee Sang, inda minat Makanan Laut, inda minat Nasi campur?  Jangan risau.

Hilton KK ada Dim Sum station

 

Noodle Station

 

 

Lok-Lok Station pun ada!

 

Dan macam-macam lagi!

 

 

PENCUCI MULUT DIA PALING SIUK!

Selepas kamu makan puas-puas, jangan lupa tinggalkan sedikit ruang perutmu untuk ruangan pencuci mulut sebab dessert dia… SADAP!!

Saya paling suka ini station Marshmellow ni.. sebab ada chocolate fondue tower yang warna putih! selalu nampak warna coklat ja kan. Sedap lagi tu..terasa ingin tarik kerusi dan duduk di station ini saja. lol!

Jadi kamu berminat? kalau berminat, bolehlah rujuk jadual dan harga yang ditawarkan seperti yang dinyatakan di bawah:

  1. Chinese New Year High-Tea Buffet from 2nd February to 6th February from 12:30pm to 3:00pm priced at RM88 nett per adult.
  2. Chinese New Year Reunion Buffet Dinner on 4th February 2019 from 5:30pm to 11:00pm priced at RM168 nett per adult.
  3. Chinese New Year Buffet Dinner on 5th & 6th February 2019 from 5:30pm to 11:00pm priced at RM138 nett per adult.
  4. Chap Goh Mei Buffet Dinner on 19th February 2019 from 6:30pm to 10:30pm priced at RM138 nett per adult.

Oh ya. Kamu boleh dapat free parking kalau dinner sana! jadi tunggu apa lagi?

Reservations call +60 88 356 000 atau email [email protected] atau pigi pakai smartphone kau lawat kotakinabalu.hilton.com.

 

Shery

Saya tidak sumbung bah. Mungkin cuaca tidak baik itu musim

One Comment
  1. Avatar

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *