Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

3 Tips Hebat untuk Kenyang Makan KFC

Sia prasan rata-rata urang Sabah memang peminat setia KFC. Dulu masa kicil, KFC tu mimang macam makanan hotel 5 bintang tu bagi siurang, sebab kalau lulus ujian kah atau birthday ko ja baru kana bawa pi makan KFC. Nasib juga KFC punya slogan nda mengecewakan langsung; sedap sehingga menjilat-jilat jari. Baiklah, hari ni sia mau berkongsi 3 tips untuk makan di KFC yang mimang boleh gerenti kamu akan kanyang berabis. Lagipun KFC ni inda cas kamurang GST, so nda payah lah bah kamurang risau kalau mau pi makan hari-hari.

 

01. Jangan Minta Ais

Tidak Mau Kiub Ais

Itu minuman bergas kamurang, minta diurang jangan taruh ais. Kalau ada ais, minuman yang kamu mau tu dapat sikit ja. Tapi kalau teda ais, banyak tu kamurang dapat minum. Cuma kamu kasi banding, tengok berapa kali dia takan tu mesin untuk kasi penuh gelas kamu bila ada ais dan teda ais. Bila ada ais, diurang takan satu kali ja tu terus penuh. Bila tiada ais, diurang mau takan macam dua kali stangah juga lah. Jangan risau bah, tu air gas dia mimang sejuk sedia juga tu. Tapi kalau ko mau juga yang sejuk berabis, ko bawa ja sedia ais dari rumah. Kalau sia, yang sia mau ialah minuman yang banyak, yang nda tinggal minum air ais ja bila ayam sa pun belum habis makan, haha.

 

02. Minta Dada dan Paha

Ayam Bakal Makanan

Mungkin ramai yang nda tau yang kamurang sebenarnya buli bah minta bahagian ayam yang kamurang mau makan di KFC. Jangan kamu malu bertanya bah, nanti sesat jalan pula. Kalau kamurang mau pastikan kekenyangan maksimum dari ayam KFC kamurang, kamurang mintalah bahagian dada dan paha yang paling banyak isi dan paling besar luas permukaan dia. Yang paha tu, bukan drumstick ah. Minta yang thigh bilang. Ada pekerja KFC yang konfius juga tu kadang-kadang. Kalau buli minta bahagian yang sama, mimang sa minta bahagian dada ja semua, sebab itu yang paling banyak isi sekali. Paling bikin kanyang sekali! Tapi peraturan KFC ni ko kena juga kasi campur berlain-lain bahagian sebab kalau nda, cepat tu habis bahagian dada sama paha.

 

03. Mini Burger KFC

Burger Kicil

Walaupun sekarang ni KFC ada sudah kombo yang burger + ayam goreng, tapi rata-rata urang Sabah tidak akan rasa kenyang punya kalau makan burger. Tapi ada juga yang teringin merasa tu burger KFC tapi bila berdiri di kaunter sudah, dia mau juga tu ayam goreng KFC dia yang basar, yang kulit dia sadap mau dimakan walaupun tinggi kalorinya. Oleh itu, bila kamu minta dinner plate ka atau snack plate ka, jangan kamu terus baham semua masuk parut basar kamurang tu. Ambil tu roti dia, isi ayam sama kulit ayam KFC kamurang sikit, dia punya mash potato dan coleslaw, terus kamurang buat lah mini burger KFC kamurang sendiri. Begini bah cara dia, belah dua roti kamurang dari siring, letak isi ayam dan kulit ayam KFC kamurang, taruh tu mash potato dan coleslaw (kalau yang nda suka makan sayur nda payahlah kamurang taruh tu coleslaw bah), letak sos pilihan rasa kamurang dan jeng jeng jeng… jadilah mini burger KFC kamurang! Nda juga kamurang kempunan nda pernah terasa burger KFC kan 😀

Kamu ada terek lagikah untuk makan di KFC yang boleh bikin kasi kanyang betul tanpa berbelanja lebih? Siapa ada hack tips berabis kenyang makan kfc kestau la bah..

 

 

Mr. Chiaming

Blogger, photographer dan pencinta keamanan. Anak jati Keningau yang mempunyai cita-cita untuk mengembalikan keagungan cinta antara sesama manusia. Kuat makan. Buli juga lawat Blog Saya

8 Comments
  1. Avatar

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *