Contact Siurang!Kami suka layan cerita mu

12 idea hadiah Krismas yang orang akan suka bila kau kasi di tahun 2019

Bila masuk bulan 12 , tau lah apa sudah yang akan berlaku. Kalau yang celebrate Christmas tu, besa nya akan start sudah beli hadiah-hadiah yang sepatutnya plan dari awal tahun beli setiap bulan 1 hadiah kunun tapi last minit semua kena beli bulan 12 rush-rush. Tapi ndak apa, sini siurang kasi tulung kau list dalam 12 idea hadiah Krismas yang orang akan suka bila kau kasi di tahun 2019 ini. Mari kita tinguk…

 

1. Kotak Dispenser Tisu Bentuk Rumah Yang Ada Corong RM9.80

Kotak ni dibuat dari plastik. Ada pilihan hijau, pink sama biru. Kotak bentuk biasa tu selalu la kita nampak kan? Tapi yang ini kiut bah. Sepa ndak mau ada di ruang tamu masa Krismas bikin lap mulut lepas makan mee guring kicap yang kena hidang kan? Macam ada asap kenen keluar dari corong. Anduu.

1. Kotak Tisu Bentuk Rumah Bercorong

2. Lighter Elektrik Yang Boleh Dicas Balik-Balik RM26.90

Uinah. Electric lighter bah yan! Teda gas, semua elektrik power seja. Apa yang menarik nya, dia punya housing ini adalah water proof juga jadi ndak payah risau kalau time camping ka apa ko tejatuh masuk sungai sebab kalau mati pun kawan masih buli pakai lighter kau. Cuma jangan try nyala dalam air la. Kompom rusak. Charge via USB.

2. Lighter Elektrik Rechargeable

3. Universal Travel Charger Dengan 2 USB 2.4A RM54.90

Yang selalu travel overseas tu tau lah betapa penting nya ada benda ni. Paling kita mau ialah supaya boleh cas Power Bank sama telefon pintar kita. Memang banyak kena jual yang murah punya. Tapi dari pengalaman kami, satu kali seja pigi overseas lepas tu hancur sudah. Balik-balik beli lama-lama buli suda beli yang bagus punya. Yang besnya ini main pusing-pusing seja ikut mana area negara ko pigi. Compact dan senang di simpan. Ada lagi 2 USB port. Universal charger ni buli pakai di Australia / China, USA, UK sama Europe.

3. Baseus Universal Charger

4. SD Card Ada Wifi Untuk Kamera Digital Lama RM119

Ramai dari kita masih ada simpan kamera digital lama yang teda built-in WiFi atau Bluetooth. Kalau kamera masih berfungsi dengan bagus dan ko cuma perlu tambahan untuk transfer imej atau video dari kamera masuk telepon pintar mu, macam teda lojik juga mau spend beribu hanya sebab mau itu transfer function kan? Saya sendiri pun pakai ni untuk kamira Nikon P7700 lama saya. Senang sudah mau pos gambar makanan, kehidupan hebat mu sama gambar muka baru bangun pura-pura mu ke media sosialan.

4. Toshiba FlashAir

5. Jam Outdoor ada GPS,Waterproof, Compass, Heart Rate, Touch Screen etc RM143.74

Biasanya kalau cari jam yang ko perlu ada GPS function, rata-rata kalau yang jenama femes mesti harga mencecah gaji bulanan kebanyakan orang. Ya mungkin kamu rasa penting itu nama dan chop branding jam GPS femes tu semua. Tapi kalau kamurang baru mau try-try tapi mau cari yang mesra gaji, ini jam dari kompeni DT. No 01 jam model F18 mimang berbaloi. Strap nya senang tukar.. GPS, Waterproof (IP68), ada Heart Rate monitor, touch screen… mimang untuk banting outdoor..OK bah! Saya sendiri ada model dari kompeni sama tapi model lain la (F5) ada GPS juga. So far so good! So ini brand buli lah percaya macam falsafah Kualiti Xiaomi juga.

5 DT No.01 F18 Outdoor Watch

Philips AVENT

6. Trimmer Rambut USB Rechargeable Untuk Baby RM39.99

Gunting rambut baby lah satu perkara yang amat mencabar. Apa lagi kalau mau pakai gunting biasa. Bikin takut sebab takut saja tu gunting kana cucuk si Baby. Kalau mau lebih cepat dan selamat, pakai saja trimmer rambut. Selamat lagi dan tidak payah risau pasal kena cucuk atau tidak. Brand dari Kemei. Senyap, tidak bising. Orang dewasa pun boleh pakai. Waterproof dan kalau habis bateri buli pakai Power Bank ipar mu kasi cas. Nice!

7. Kemei Baby Hair Clipper

7. Frozen II Elsa Princess Dress yang awesome RM81.39

Yeap. Sepa sudah tinguk Frozen 2? Mesti anak buah mu tengah hint-hint balik-balik masa kamu pigi lawat dorang di rumah atau time tejumpa di Church. Kau gerigitan mau tampar dia pun macam kasian juga. Bila lagi mau jadi auntie yang di sukai ramai anak buah? Memang ini baju replika Princess Elsa untuk movie terbaru Frozen 2. Ini kali lah!

8. Frozen II Elsa Princess Dress

8. Kasut Outdoor Bikin Bawa Masuk Sungai RM52.80

Pernah kau pakai kasut jogging masuk sungai? Bida kan rasa dia? Sebab tu kasut memang kena design untuk pakai atas darat seja dan bukan untuk situasi masuk sungai. Apa yang ko perlu ialah kasut yang khas supaya bila masuk sungai, dia punya air buli keluar cepat dari kasut sama cepat kering. Ngam untuk aktiviti kayak ka, white water rafting di Sungai Padas kah… terjun Sungai Moyog ka memang sesuai. Pakai holiday pun ngam sebab nda payah risau ujan ka apa ka. Ngam ni kasi hadiah.

8. Outdoor Shoes

9. Bag Leather Untuk Bisnis RM99.90

Kalau ko mau kasi hadiah untuk kawan mu yang memang tengah mau kasi bagus imej dia untuk bisnis, kasi hadiah dia ini Bag Leather. Bukan saja konfiden dia akan naik, customer dia punya konfiden pun naik. Nda pa lah kalau dia bisnis jual ikan pun. Kasi saja ni hadiah. Masa pigi bank mau simpan duit jualan, buli la dia stail sikit. Pilihan warna  Coffee, Brown atau Black.

9. Genuine Leather Bag

10. Roller Untuk Bikin Sushi RM6.30

Sekali-sekala makan Sushi pun siuk bah. Namun kalau pigi kadai, kompom kena ready-ready bayar duit besar sikit. Ni kali siurang percaya kalau ada yang kazen-kazen kamu yang kaki Sushi, buli la kasi dia ni hadiah.  Mesti dia gembira. Tinggal ko tunggu masa kena panggil di rumah sebab ada urang bikin Sushi banyak-banyak dan perlu minta tulung kasi habis.

10. Sushi Maker

11. Pemecah Cermin Kereta Emergency Keycain RM7.80

Ini barang ni macam Insurance Nyawa juga. Sentiasa ada sama kau. Tapi bila tiba masa untuk guna, orang yang ada ni barang akan amat bersyukur dan berterima kasih. Benda kecil ni buli pakai kasi pecah cermin kerita untuk masa emergency. Situasi nampak orang eksiden kerita, atau pun situasi sendiri terperangkap dalam kereta. Ada lagi pisau nya untuk putung seat belt. Best Christmas Gift Ever ni tau.

11. Window Hammer

12. Magnetic LED Road Safety Emergency Flashing Warning Light RM15.59

Ini mungkin juga salah satu hadiah yang patut kamu beli untuk yang tersayang. Macam terlalu jarang sudah ko tinguk urang pasang tu triangle di jalan time-time dorang rusak kerita kan? Tapi itu sebenarnya amat penting sebab early warning untuk kenderaan yang limpas kau. Kita nda mau last minit baru dia nampak kereta mu dan terjadi sesuatu yang tidak menarik dipandang. Yang ini alternatif yang bagus. Sebab dia lampu LED. Bekelip-kelip pusing semua urang yang tidak buta mesti nampak lampu kau 1 km sebelum sampai lagi. Ada magnet juga so buli pasang di body kereta, basikal atau bot juga. Letak di tanah saja pun OK. Ada juga hook nya kalau mau gantung di pokok.

12. Magnetic 15 LED Road Safety Emergency Flashing Warning Light

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga RM 500,000? Klik untuk Free Quotation ni hari.

2 Comments
  1. Avatar
    • Kay Kastum

Bah. Apa komen kau?

Your email address will not be published. Required fields are marked *