bah baca-baca lah Mana tau kau teda mau bikin di opis

KOFFEE Diem Shah Alam 2

Koffee Diem Shah Alam, kau misti try!

Minggu lepas-lepas siurang (saya sama si Aki Borneo) ada chance pigi lawat ni cafe di Shah Alam bah. Nama tampat dia ialah Koffee Diem. Maksud ‘Diem’ ialah Latin for day macam ‘Carpe Diem’ meaning...

Unduk Ngadau_Sugandoi Klang Valley 0

Kaamatan Klang Valley 2016

Bila masuk bulan 5 saja, mesti semua orang Sabah tiba-tiba masuk mode macam ready-ready. Untuk apa saya pun ndak tau. Tapi mungkin mode untuk kalau tiba-tiba kena panggil kawan time-time kau siuk-siuk mau kasi...

Uber di KK Sabah 0

Uber sudah ada di KK Sabah

Yes. Uber bilang dorang buka sudah di KK, Sabah. Uber sudah ada di KK Sabah! Mau try beli ikan sana Giant Kolombong dari Asia City? Atau kau mau pigiMillenium cari tu Mee Korea Samyang...

tulus-ikhlas-hafiz-ibrahim-orang-sabah_2 3

Filem Tulus Ikhlas ada Orang Sabah bah!

Sebelum tu mau cek kalau kamu punya memori kuat. Kamurang ingat lagi tu iklan TV komersial Hari Raya Bernas yang pasal dua urang budak kawan baik anak yatim tu? Sekali habis tinguk mesti kau keluar air...

Uber in KL 2

Pengalaman Pakai Uber di KL

Sepa antara kamu pernah naik teksi sebelum ni? Kemungkinan besar semua pernah la bah kan? Mungkin untuk emergency kah, untuk bawa keluarga ka atau memang teda transport melainkan teksi punya situasi. Rata-rata apa komen...

rundorRandy_wp 0

Will You Run For Randy?

Kepada semua readers dan followers orangsabah.com kami mau ambil perhatian kamu sikiiijap ah. Sambil kita siuk-siuk katawa baca posting kami di Facebook, website dan juga Instagram kami, ini kali mari kita bersatu hati untuk...